Forside Nyhedsrubrikken Havneringen indvies søndag den 29. maj 2016

Havneringen indvies søndag den 29. maj 2016

Skrevet af Jesper Winther Andersen - 2016-05-21 13:26:00

Københavns Kommune har anlagt gå- og cykelrute langs Københavns Inderhavn og døbt den Havneringen, som lanceres ved et kæmpe københavnerevent søndag d. 29. maj 2016 fra kl. 11.00-17.00.

Den nye gangsti, løbe og cykelrute omkring havnen lanceres med et stort folkeligt cykeloptog fra Havnegade kl. 11.00. Løbet går fra Knippelsbro til Bryggebroen, retur ad Kalvebod Brygge og Christians Brygge til Havnegade en rute på 7 km.

Efter cykeloptoget vil der være mulighed for at deltage i de mange aktiviteter på Havneringens forskellige områder, f.eks. havkajak i kanalen, fiskeri på slusen, pestofremstilling af ramsløg fra fælleden, svømning i havnebadene, udstillinger, børneteater og cykelkoncerter – og der vil være gratis guidede cykelture, sejlture og gåture på hele Havneringen.

Via dette link kan du finde hele programmet for dagen.

Program på Admiralkaj

Admiralkaj ligger i den ene ende af ruten, i smørhullet af København, omgivet af den royale familie og havnens sprudlende liv.

SALT café har åbnet til søndags matiné på den 200kvm udendørs træterrasse beliggende på Admiralkaj, hvor du med solen i ryggen og til lyden af strygere, i dagens anledning kan få et glas bobler og 2 østers for kun kr. 75.

Hvis du er en af de heldige, har du muligheden for at tage med på en 90 minutters sejlads langs Havneringen mod Slusen i Sydhavn. Her vil være udsigt til de forskellige aktiviteter langs ruten, samt flere af havnens vartegn.

Oplev udsigt til Den Sorte Diamant, Kalvebod Bølge, de to ombyggede siloer fra Soyakage-fabrikken, H.C. Ørstedsværket samt det majestætiske i, at Knippelsbro og Langebro bliver åbnet.

Vil du sejle med?

Mød op på Admiralkaj på dagen og kryds fingre for du få en af de gratis billetter, der bliver delt ud af Havneringen’s medarbejdere, til en af de 3 sejladser:

Kl. 1100-1230
Sejlads gennem broerne i Inderhavnen med kurs mod Slusen t/r Admiralkaj
Kl. 1300-1430
Sejlads gennem broerne i Inderhavnen med kurs mod Slusen t/r Admiralkaj
Kl. 1500-1630
Sejlads gennem broerne i Inderhavnen med kurs mod Slusen t/r Admiralkaj

Skulle du ikke få plads på en af sejladserne, behøver du ikke helt at miste modet. Du har nemlig mulighed for at sikre dig og dem, du har lyst at invitere med, en plads om bord på en af vore Tursejladser hen over sommeren. I kan læse mere og booke billet i webshoppen.

Havneringen har åbent hele året rundt og er for alle

Havneringen, der er 13 km lang, har masser af fantastiske oplevelser bl.a. med storslået arkitektur og hjemmebyggede husbåde, badeture og afslapning langs vandet. Her er fyldt med kontraster, alt det der gør København til en levende storby.

Havneringen er et symbol for, at København er en by i konstant udvikling – og et helt unikt blåt byrum midt i storbyen!

Er du sikker på, du vil slette dette indlæg?